top of page

Ciutats mil·lenàries de l'Índia

Les ciutats mil·lenàries de Delhi, Jaipur i Agra conformen l’anomenat Triangle d’Or, que consagra les restes de la cultura musulmana, turca, mogola, hindú i britànica. Són una petita mostra de la varietat històrica extrapolable al conjunt del país. La ruta recorre els estats de Rajashtan, Delhi i el este de Uttar Pradesh.

Agra

La tercera i última és Agra, en l’Estat de Uttar Pradesh, fundada entre 1501 i 1504 per Sikandar Lodi, sultà de Delhi, i capital de l'Imperi mogol entre 1556 i 1658. Destaca per la gran influència de la cultura musulmana rebuda històricament i per la gran afluència de turistes amb el desig de visitar el Taj Mahal, el monument més famós de l'Índia.

El monument és un complex d'edificis construït entre 1631 i 1654 , a la vora del riu Yamuna, per l'emperador musulmà Shah Jahan de la dinastia mogola. És un mausoleu que es va erigir en honor de la seva esposa favorita, Arjumand Bano Begum, més coneguda com Mumtaz Mahal. El Taj Mahal és considerat el més bell exemple d'arquitectura mogola, estil que combina elements de les arquitectures islàmica, persa, índia i fins i tot turca. S'estima que la seva construcció va necessitar l'esforç d'uns 20.000 obrers.Des del 1983 és reconegut per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat i nomenat com una de les Noves Set Meravelles del Món Modern.

 

Altres llocs d’interès de la ciutat són el Fort d’Agra (1565-1573), conegut també com Fort Vermell d’Agra o Lal Qila, que no s’ha de confondre amb el de Delhi; el Mausoleu de Itimad-Ut-Daulah, construït entre 1622 i 1628; el Mausoleu d'Akbar el Gran, construït entre 1600 i 1613; la tomba de Chini Ka Rauza, primer ministre de Shah Jahan; i els jardins Ram Bagh, primers jardins mogols.

Lal Qila

Lal Qila

Agra

Mausoleu de Itimad-Ut-Daulah

Mausoleu de Itimad-Ut-Daulah

Agra

Taj mahal

Taj mahal

Agra

bottom of page