top of page

Trekking al Himalàia i al Karakorum

 

 

L’activitat de trekking ha agafat en els darrers anys un paper molt important en el turisme de muntanya, tenin cada vegada més adeptes. L’entorn indostànic, és perfecte per tots aquests fans tenint la possibilitat de pujar la serralada de l’Himàlaia i la serralada del Karakorum. Aquesta pràctica esportiva , és una de les millors maneres de poder conèixer la cultura més aferrada a la terra a mans de les petites poblacions aïllades, poder gaudir de la fauna i flora autòctona i les magnifiques vistes que ofereixen aquestes altures sobre la resta de les valls i territori.

Himalàia

L’Himàlaia es caracteritza per la seva forma d’arc que es reparteix entre el Bhutan, l'Índia, el Nepal, el Pakistan, el Tibet i la Xina, durant de 2.600 km de llargada i 350 km d’amplada. És la serralada més alta de la Terra, amb catorze cims de més de 8.000 metres d'altitud, amb l'Everest com a punt més alt (8.848 m), seguit del K2 (8.611 m) i el Kanchenjunga (8.598 m).

NEPAL

En primer lloc trobem expedicions des del Nepal, per anar a visitar el monestir de Annapurna, el Tour d’Annapurna i visitar la regió de l’Everest, els valls de Gokyo i Khumbu. Les expedicions van des dels 15 dies als 22 dies.

 

Com a principal reclam es troba escalar l’Everest 8864m, el cim més alt del món, ubicat entre la frontera del Tíbet i del Nepal. Una de les expedicions proposades és arribar fins al camp base de l’Everest sortint des de Lukla, porta d’entrada a la regió de l'Everest, passar per la gran vall de Khumbu i pujar fins el cim del Kala Pattar (5.545 m) on es té ocasió de gaudir de la impressionant panoràmica que formen el Pumori (7.161 m), el Khumbutse (6.640 m), Lhotse (8.501 m) i Everest (8.872 m). Ara si hi ha algun interessat que tingui un gran nivell tècnic i experiència en alpinisme, i un gran desig de pujar el cim de l’Everest ha de tenir en compte que té una durada de dos mesos i un cost total de 80.000€. Hi han tres opcions: la primera és contractar una agència de Nepal, la segona és comprar un títol a nivell personal o col·lectiu la quota de permís corresponent a un d’aquestes agències, donant més independència a l’hora d’organitzar l’expedició. En tercer lloc, organitzar una expedició particular des del principi, incloent la tramitació dels permisos.

BHUTAN

En segon lloc trobem el país Bhutan, el qual fins el segle passat havia mantingut tancada la seva porta comercial i cultural, s’ha convertit en el punt de sortida per rutes de trekking seguint el senders dels bosc i dels pastors d’iacs, per apreciar la seva fauna i flora, fins arribar al campament de sota la muntanya sagrada de Chomolhari ( a 5.000 m) i poblacions aïllades.

 

Pels més agosarats, també s’ofereix una ruta cap a Lunana , la regió més remota de Bhutan. La caminada  creua onze passos elevats sobre 4.500m que defineixen les fronteres de Bhutan i el Tibet, observant les magnifiques vistes de Chomolhari i Jichu Drake. Passant per camins de pastors d’iacs i assentaments aïllats de cultiu, s’arriba a Lunana arribar als 7.000m d’altitud, en la qual es descobreix  una regió de petits monestirs budistes i habitants que estan aïllats de la resta de Bhutan durant molts mesos de l'any.

ÍNDIA

En tercer lloc, des de l’Índia hi ha dues opcions. Per una banda hi ha el petit regne de Sikkim de l’Himàlaia , el qual des del 1975 constitueix un estat associat de l’Índia. Fa pocs anys que el Sikkim s’ha començat a obrir al turisme, malgrat això encara hi ha moltes zones restringides al nord del país, degut a les tensions amb la Xina. El trekking de Singalila, una de les rutes més llargues que es poden realitzar, és oberta als turistes des de l'any 2000 i no és massa freqüentada. Aquest trekking recorre bona part de la divisòria fronterera entre el Nepal i el Sikkim, i es caracteritza per la seva varietat de paisatges. Es recorreren en les seves cotes més baixes uns frondosos i selvàtics boscos i en les seves cotes més altes es gaudeix d'unes espectaculars vistes del cim Kanchenjunga de 8.585 m., el tercer més alt del món, el qual també presenta diverses rutes.

 

Per l’altra banda, a la Índia trobem el trekking cap al massís Nun-kun, proper a l’estat de Jammu i Caixmir i de la serralada Karakorum. Els cims més escalats són Nun de 7.135m i Kun 7.087m, encara que també són coneguts Pinnacle (6.930m), White-Needle (cota màxima 6.400m) iD-41(5600 m). D-41 (5.600 m).

Monestir de Taksang, Vall de Paro, Bhutan

Cim Kangchenjunga de 8.585 m, Regió de Sikkim, Índia

Vall de Gokyo, Nepal

Muntanya Chomolhari (5.000m)

Muntanya Chomolhari (5.000m)

Serralada de l'Himalàia

Mont Everest

Mont Everest

Serralada de l'Himalàia

Mont Everest

Mont Everest

Serralada de l'Himalàia

Serralada de l'Himalàia

Serralada de l'Himalàia

Mont Everst

Mont Everst

Nepal

Serralada de l'Himalàia

Serralada de l'Himalàia

Cim Kala Pattar

Cim Kala Pattar

Serralada de l'Himalàia

Nens de la regió de Lunana

Nens de la regió de Lunana

Bhutan

Regió del Sikkim

Regió del Sikkim

Índia

bottom of page