top of page

Illa de Pascua

 

És una illa de Xile situada a la Polinèsia, enmig de l'oceà Pacífic. L'illa és un dels principals destinacions turístiques del país a causa de la seva bellesa natural i la seva misteriosa cultura ancestral de l'ètnia rapanui.

Rapa Nui o " Tepito Ote Henua "(Melic del Món), com l'anomenaven els seus antics habitants, és l'illa habitada més remota del planeta. No hi ha altra porció de terra en el món tan aïllada al mar i aquesta mateixa condició li atorga una aura de fascinant misteri.

És un Parc Nacional, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, i que té de tot i per a tots: platges amb sorres de color rosa, com la de Ovahe, o d'encant paradisíac com la de Anakena, volcans i prades per recórrer a peu o cavall, flora i fauna marina per descobrir bussejant, cavernes per recórrer en silenci, i moais que van ser testimonis de l'auge i la caiguda d'una societat estratificada i complexa.

 

A l'illa es va desenvolupar una cultura complexa, que després del seu apogeu va caure en l'escassetat d'aliments i les conseqüents lluites tribals. L'esperit d'aquesta cultura segueix viu en els seus habitants, la seva llengua, les seves vestimentes, la seva música, els seus balls, la seva artesania i els seus menjars. Cada mes de febrer, la volta a les arrels aconsegueix el seu punt màxim en la Tapati, una festa de dues setmanes el cor són les tradicions i on els rapanui es pinten el cos com ho feien els seus avantpassats, competeixen en proves sorprenents, canten, ballen i trien a la seva reina.

 

Els moais, les gegantines estàtues de pedra de l'illa de Pasqua, constitueixen l'expressió més important de l'art escultòric Rapa Nui i s'han convertit en el seu senyal d'identitat. No obstant això, malgrat la seva fama mundial i la multitud d'estudis realitzats sobre ells, encara queden moltes preguntes sense resoldre al voltant d'aquests gegants de pedra.

bottom of page